PhotoEXIF

User avatar
stevedee
Posts: 147
Joined: Monday 20th March 2017 6:06pm

Re: PhotoEXIF

Post by stevedee » Thursday 14th November 2019 4:48pm

cogier wrote:
Thursday 14th November 2019 1:55pm
Also, I'd swap the edit icon for the 'brush & palette' icon (I think its just called "color").
I had a look but could not work out to which one you are referring. 'Color' on my system looks like this Image. 'Edit' seemed appropriate but it's all subjective... :!:
My "color" icon looks like this;
BrushPaletteIcon.png
BrushPaletteIcon.png (218.15 KiB) Viewed 224 times
I don't fully understand how Gambas Stock icons work.

I know the Stock class (gb.form) returns system icons, so these icons must be Theme dependant. However, on my system the "color" icon is actually /usr/share/icons/gnome/24x24/categories/applications-graphics.png
applications-graphics.png
applications-graphics.png (1.39 KiB) Viewed 224 times
..Or if<tab> when "Code Snippets" are enabled.
I didn't know that one. You learn something every day. :D
I'm not a big user of Code Snippets (...but then I'm not a big user of Gambas) but I use some for declarations like; db<tab>
Dim bVar As Boolean
...if I remember.

User avatar
Got2BeFree
Posts: 74
Joined: Saturday 26th November 2016 2:52am
Location: Lost

Re: PhotoEXIF

Post by Got2BeFree » Friday 15th November 2019 5:55am

I downloaded and installed the latest from the farm. Running the installed gave an exception message. So I uninstalled.
Screenshot_20191115_001229.png
Screenshot_20191115_001229.png (36.51 KiB) Viewed 221 times
When I run it from the IDE, the button images are not showing.
Screenshot_20191115_002649.png
Screenshot_20191115_002649.png (434.44 KiB) Viewed 221 times
I just wanted to take a quick look at the app, but I don't have time right now to dig into the above issues as it's late and I need to get up early, but I wanted to post this info while I had the chance. Maybe this weekend I'll be able to have some Gambas play time.

System: Debian 10, KDE 5
Application colors: Breeze Dark
Desktop theme: Crown Blue
Icon theme: Oxygen
sholzy

I'm wondering around lost in the past, not knowing where the present is.

User avatar
cogier
Site Admin
Posts: 358
Joined: Wednesday 21st September 2016 2:22pm
Location: Guernsey, Channel Islands

Re: PhotoEXIF

Post by cogier » Saturday 16th November 2019 4:43pm

Thanks again for all the input.

SteveDee
The problem of 'Your browser needs to be updated...' is due to you not having QT5 installed. I used Synaptic and installed: -
gambas3-gb-qt5
gambas3-gb-qt5-ext
gambas3-gb-qt5-opengl
gambas3-gb-qt5-webkit

Once that's done you will, hopefully, find it works OK.

I have noticed that the icons change depending on which distro you're running so I presume that Gambas uses the distro's theme icons.
Regarding the 'Snippets' the one I use the most is 'ps<Tab>' which gives you: -
Public Sub Name(Arguments)

End
Got2BeFree
I have tried various distros and I think the Gambas 'Download and install' feature is broken. The problem of the missing folder is the 'exiftool' folder that comes with the program!
The missing buttons: -
I installed Debian 10 KDE 5 and then started changing the settings 'Application colors: Breeze Dark' all OK, 'Desktop theme: Crown Blue' still OK, 'Icon theme: Oxygen' - Buttons gone!!
It seems that Gambas can't cope with that combination.

Cage
I hope you like my version of finding suitable photo editing software, you pointed me in the right direction, thanks.

Others
Don't close the program on an empty directory as this will generate an error when restarting the program and you will need to delete the 'conf' file to continue. I will update soon. (Now updated on the Farm)
Still looking for feedback on the names of picture editing software I might have missed, see the 'EdList' file in the program. Is your favorite one listed?

User avatar
Got2BeFree
Posts: 74
Joined: Saturday 26th November 2016 2:52am
Location: Lost

Re: PhotoEXIF

Post by Got2BeFree » Saturday 16th November 2019 9:16pm

cogier wrote:
Saturday 16th November 2019 4:43pm
Got2BeFree
I have tried various distros and I think the Gambas 'Download and install' feature is broken. The problem of the missing folder is the 'exiftool' folder that comes with the program!
Created an install package (.deb) and still have the same error when starting the app.
cogier wrote:
Saturday 16th November 2019 4:43pm
The missing buttons: -
I installed Debian 10 KDE 5 and then started changing the settings 'Application colors: Breeze Dark' all OK, 'Desktop theme: Crown Blue' still OK, 'Icon theme: Oxygen' - Buttons gone!!
It seems that Gambas can't cope with that combination.
The buttons are still there and the icons are still there. Black icons don't show up on dark themes. :lol:

(On a side note, I've noticed the Gambas IDE doesn't honor icon choice setting in the preferences.)
sholzy

I'm wondering around lost in the past, not knowing where the present is.

cage
Posts: 39
Joined: Monday 02nd September 2019 5:47am
Location: Phoenix Arizona

Re: PhotoEXIF

Post by cage » Saturday 23rd November 2019 8:56pm

I ran into the same problem as Got2BeFree. Found the answer though. I just copied the whole folder to my launcher programs directory and it worked fine. I Guess there are some things in that folder that are needed in order to operate. I figured that if it worked in the Gambas IDE that it would work by copying the complete folder.

User avatar
Got2BeFree
Posts: 74
Joined: Saturday 26th November 2016 2:52am
Location: Lost

Re: PhotoEXIF

Post by Got2BeFree » Sunday 24th November 2019 1:14am

cage wrote:
Saturday 23rd November 2019 8:56pm
I ran into the same problem as Got2BeFree. Found the answer though. I just copied the whole folder to my launcher programs directory and it worked fine. I Guess there are some things in that folder that are needed in order to operate. I figured that if it worked in the Gambas IDE that it would work by copying the complete folder.
What folder was it you copied?
sholzy

I'm wondering around lost in the past, not knowing where the present is.

User avatar
cogier
Site Admin
Posts: 358
Joined: Wednesday 21st September 2016 2:22pm
Location: Guernsey, Channel Islands

Re: PhotoEXIF

Post by cogier » Sunday 24th November 2019 3:20pm

I have included the 'exiftool' in my program. It's about 2.5MB. You can get the program from here. This seems to be where the issue is. The folder is Application.Path &/ "exiftool".

This error here (now at line 370) simply checks the permissions of the main file. I don't understand why this error is created as the folder should be there! Maybe I need to pull it out on installation and put is somewhere else but would others get the same error?

cage
Posts: 39
Joined: Monday 02nd September 2019 5:47am
Location: Phoenix Arizona

Re: PhotoEXIF

Post by cage » Sunday 24th November 2019 11:37pm

cogier I copied the entire PhotoEXIF folder to my launcher folder and deleted everything except the icons, the Exif folder and the program itself. As you said the program is looking for that folder. Not a big problem so long a people know you must include that folder.

Post Reply