Form Centre

Post your Gambas programming questions here.
Post Reply
User avatar
Quincunxian
Posts: 132
Joined: Sunday 25th June 2017 12:14am
Location: Western Australia

Form Centre

Post by Quincunxian » Friday 04th June 2021 9:55pm

Came across a strange issue where I turned a forms borders off and found it would not centre.
Once I turned the borders back on, it would then centre.
I'm using QT5 on:

[System]
Gambas=3.16.1
Distribution=Linux Mint 20.1 Ulyssa
Desktop=CINNAMON

Can someone else confirm this - Wouldn't be the first time it's a 'me and my computer problem'

Edit: Using the Form parameters Border = false then in the Form_Open procedure use Me.Centre.
Cheers - Quin.
I code therefore I am

Online
User avatar
PJBlack
Posts: 159
Joined: Tuesday 09th June 2020 10:26pm
Location: Florstadt, Hessen, Germany

Re: Form Centre

Post by PJBlack » Friday 04th June 2021 10:28pm

[System]
Gambas=3.16.90 dbd2bb3a2 (master)
OperatingSystem=Linux
Kernel=5.10.36-2-MANJARO
Architecture=x86_64
Distribution=Manjaro Linux
Desktop=XFCE

sorry quin but can't confirm :-(

User avatar
BruceSteers
Posts: 654
Joined: Thursday 23rd July 2020 5:20pm

Re: Form Centre

Post by BruceSteers » Saturday 05th June 2021 7:44am

Quincunxian wrote:
Friday 04th June 2021 9:55pm
Came across a strange issue where I turned a forms borders off and found it would not centre.
Once I turned the borders back on, it would then centre.
I'm using QT5 on:

[System]
Gambas=3.16.1
Distribution=Linux Mint 20.1 Ulyssa
Desktop=CINNAMON

Can someone else confirm this - Wouldn't be the first time it's a 'me and my computer problem'

Edit: Using the Form parameters Border = false then in the Form_Open procedure use Me.Centre.
Not happening here..
Have you tried changing the qt5 theme to see if it's widget problem?
If persists i'd stick it on the bugtracker
Wishing well
Bruce

If at first you don't succeed , try it differently.

User avatar
BruceSteers
Posts: 654
Joined: Thursday 23rd July 2020 5:20pm

Re: Form Centre

Post by BruceSteers » Saturday 05th June 2021 8:40am

I installed cinnamon and now i get that bug.

Deffo a bugtracker report that.

You on there or want me to report it ?
Wishing well
Bruce

If at first you don't succeed , try it differently.

User avatar
cogier
Site Admin
Posts: 757
Joined: Wednesday 21st September 2016 2:22pm
Location: Guernsey, Channel Islands

Re: Form Centre

Post by cogier » Saturday 05th June 2021 8:50am

I have reported this, but it's not going anywhere as Ben can't reproduce it. Bug report HERE. Video HERE.

User avatar
Quincunxian
Posts: 132
Joined: Sunday 25th June 2017 12:14am
Location: Western Australia

Re: Form Centre

Post by Quincunxian » Saturday 05th June 2021 11:24pm

Thanks All.
The only other factor that I can think of that may have some baring on this is that I've run this same project at home on my standard computer with wide screen and there are no issues.
I'm currently on an old(ish) HP laptop so that may have something to do with it. (Graphics card?)

There are a few other 'weird' issues with this project graphics wise, so the device graphics may have something to do with it.
ie: I set a form to Full screen and it maximises to a size that is around 1cm on all sides of the current screen.

Will have to wait until I get back to my main computer to test again.
Cheers - Quin.
I code therefore I am

Post Reply